Professionele wasserijapparatuur

x

Professionele reinigingsoplossingen die er voor zorgen dat u er gebakken bij zit.

Een blinkend schone winkel en een vitrine vol met heerlijke brood- en banketproducten zijn uw visitekaartje. In zo’n frisse winkel komt de heerlijke geur van vers afgebakken brood volledig tot zijn recht en koopt menig klant toch net iets meer dan waar hij eigenlijk voor naar binnen kwam. Dit klinkt heel erg logisch en u doet er ongetwijfeld alles aan om de Hygiëne code voor brood- en banketbakkerij, opgesteld door het NBC te handhaven. In deze richtlijn wordt o.a. omschreven dat de kleding van u en uw medewerkers dagelijks verschoond moeten worden maar de vraag is of de reiniging ook optimaal gebeurd.


De beste was- en droogoplossingen voor uw bakkerij.

De veel voorkomende vet- en meelvlekken vragen een andere behandeling dan de huishoudelijke wasmachine kan leveren. De was uitbesteden naar een externe wasserij lijkt wellicht een oplossing maar daar gaat uw kleding vaak in de bulk mee met de was van de lokale zorginstelling of metaalbedrijf. Uw was vraagt om een geheel andere behandeling. Het blijft zonde wanneer al uw inspanningen om het goed te organiseren op deze manier teniet worden gedaan. Kortom, zorg ervoor dat u de kwaliteit en organisatie in eigen hand en de hygiëne cirkel compleet maakt!

De juiste oplossing is een professionele wasmachine van Miele Professional welke voorzien is van speciale wasprogramma’s voor werkkleding en toebehoren. Deze professionele wasmachines en wasdrogers doen op krachtstroom de was in de helft van de tijd en zijn gebouwd om 4 tot 5 keer langer mee te gaan dan een huishoudelijke wasmachine. Wist u dat Miele Professional vanaf het instapmodel, de Miele PW 5065, speciale programma’s in de wasmachines heeft zitten voor u als bakker? Deze programma’s hebben een speciaal was-ritme die er voor zorgen dat eventuele vet- en meelvlekken snel uit de vezel van uw werkkleding worden losgeweekt.

Ontvang vrijblijvend advies op locatie


Ook bij de keuze van de juiste droger kan KIES Professioneel u adviseren. Vaak wordt er te snel gekozen voor een condensdroger omdat de gedachte is dat er geen luchtafvoer naar buiten mogelijk is. De praktijk leert ons echter dat dit type wasdroger meer energie verbruikt en vaker storing heeft doordat alle vocht en warmte in het apparaat verwerkt moet worden. Deze problemen voorkomt u wanneer u voor een luchtafvoerdroger, de Miele Professional PT 5136, kiest die zonder probleem langere afstanden van afvoerbuis kan overbruggen om de lucht naar buiten te blazen. Mocht het aanbrengen van een luchtafvoer toch op te veel problemen stuiten dan kan de warmtepompdroger, de Miele Professional PT 5137 WP, ook een goed alternatief zijn.

Miele professionele wasapparatuur voor de bakkerij

Een veilige werkomgeving voor uw medewerkers.

Het bakkers vak is een ambacht waar het geld met de handen verdient moet worden. Vanuit dat oogpunt doet u er alles aan om de werkplek volgens alle ARBO regels in te richten. Vaak zien we dat dit in de winkel en de bakkerij goed geregeld is maar dat de plek waar de wasmachine staat een heel ander verhaal is. Uw adviseur van KIES Professioneel kan u op locatie adviseren en eventueel voorzien van maatwerk sokkels (verhoging) waardoor de vulopening van de professionele wasmachine op de juiste ARBO-hoogte komt. Wist u overigens dat de wasmachines en wasdrogers waar uw medewerkers mee werken moeten voldoen aan de machinerichtlijnen? De Wasmachines van Miele Professional zijn bijvoorbeeld voorzien van dubbelglas in de deur om bij een kookwas te voorkomen dat iemand zijn of haar hand kan verbranden. Daarnaast moet de wasautomaat een duidelijke stopknop hebben zodat hij gelijk uitgezet kan worden als er paniek is. Op de huishoudmachines zien we deze in de regel niet maar alle professionele machines die KIES Professioneel levert voordoen aan deze richtlijnen!

Wasmiddel, handmatig of automatisch gedoseerd?

Als professional weet u als geen ander dat door veel chemie te gebruiken dit bij de schoonmaak verkeerd kan uitpakken. Bij het schoonmaken van uw winkel let u daar vanuit de hygiënewetgeving natuurlijk ook scherp op. Te veel en/of het verkeerde product is nooit goed en deze regel geld voor de wasautomaat precies zo. In de praktijk zien we dat bij handmatig doseren dit vaak resulteert in overdosering uit de gedachten dat iets meer een schonere was oplevert. Het omgekeerde is het geval met als gevolg dat er wasmiddel in het textiel achterblijft en er een kapitaal aan wasmiddel verspilt wordt. KIES Professioneel kan uw professionele wasmachine van automatische dosering voorzien waardoor u altijd de juiste hoeveelheid zeep gebruikt. Hiermee wassen al uw medewerkers op dezelfde manier en heeft u de kwaliteit en kosten in de hand.

Voordelen Professioneel t.o.v. Huishoudelijk;

  • Grotere trommelinhoud mogelijk, leverbaar tot 40 kilo inhoud
  • Specifieke programma’s voor het wassen van werkkleding voor u als bakker
  • Korte programma’s dankzij de mogelijkheid van krachtstroom en warm wateraansluiting
  • Langere levensduur! Een Miele Professional gaat zeker vijf keer langer mee dan een huishoudelijke wasmachine
  • Geschikt voor automatische zeepdosering, opdat overdosering voorkomen wordt
  • Voldoet aan alle machinerichtlijnen waardoor medewerkers zo veilig mogelijk hun werk kunnen doen

Naast het reinigen van kleding kunnen wij u ook helpen aan de juiste bedrijfsafwasautomaat.


Hierbij zijn er drie mogelijkheden te leveren.
  • De professionele verswater machine
  • De voorlader met tankspoelsysteem
  • De doorschuifmachine met tankspoelsysteem

Het verswater systeem werkt hetzelfde als uw vaatwasser thuis. Echter door de krachtstroom aansluiting en het gebruik van zwaardere professionele componenten kun u een totaal programma draaien binnen tien minuten. Deze oplossing is ideaal voor het reinigen van uw werkgereedschap, schalen en bakjes uit de winkel. Heeft u doorlopend heel veel afwas die snel klaar moet zijn?, dan is een tankspoeler de oplossing. Gezien de grootte variatie aan mogelijkheden en maatwerk tafelwerk is een gesprek en advies op locatie altijd noodzakelijk.

De Professional voor de bakker

Ontvang vrijblijvend advies op locatie

Wilt u persoonlijk advies op maat?

Stel gerust uw vraag per mail of bel ons op (026) 8200315.

Naar
boven