Professionele wasserijapparatuur

x

Met onze professionele was- en droogoplossingen bent u nooit de gebeten hond.

Als dieren liefhebber, staat bij u ongetwijfeld het welzijn en de gezondheid van het dier op de eerste plaats. Helaas zien we in de praktijk dat een goede verzorging teniet gedaan kan worden wanneer het dier in contact komt met niet goed gereinigd textiel zoals een deken of mand. Net als mensen transpireren dieren wanneer zij flink in beweging zijn en zal de deken of mand, waar het dier op rust, veel transpiratie opnemen in de vezels. Tezamen met de vervuiling door zand en huidvetten zorgt dit ervoor dat de textielvezel dichtslibt en er een broeiplaats voor bacteriën ontstaat. Dit kan grote invloed hebben op de gezondheid en het welzijn van het dier.


Bij het wassen van textiel , welke in de dierverzorging gebruikt wordt, is de afmeting van het te wassen stuk vaak te groot voor de trommel van een huishoudelijke machine. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de afmeting van een hondenmand. U zult wellicht denken “als ik een beetje doordruk dan past het wel in de huishoudelijke wasmachine”. Dit wil dan echter niet zeggen dat het reinigingsproces op de juiste manier kan plaatsvinden. In de machine moet er genoeg ruimte zijn om het textiel te laten bewegen zodat het op de juiste manier water en wasmiddel kan opnemen voor een optimale reiniging. In een huishoudelijke machine zit de was vaak dusdanig klem dat goede wateropname niet mogelijk is en het textiel midden in de machine droog blijft. Gevolg is een slecht reinigingsresultaat, of nog erger, het achterblijven van bacteriën en wasmiddel wat tot huidirritatie bij het dier kan leiden. De achtergebleven bacteriën en wasmiddelen worden immers weer actief als het in contact komt met het zweet van het dier.

Ontvang vrijblijvend advies op locatie

Wanneer u kiest voor een professionele wasautomaat van Miele Professional dan voorkomt u dit soort problemen en is een optimaal reinigingsresultaat gegarandeerd. Dit komt door de grotere wasmachinetrommel die leverbaar is van 8 tot 32 kilo inhoud. Daarnaast zijn de wasmachines van Miele Professional programmeerbaar. Door de speciale programma’s wordt het wassen van al uw dekens en manden zeer eenvoudig. Normale wasautomaten zijn altijd voorzien van een afvoerpomp en dit kan tot problemen lijden aangezien er veel haren uit het wasgoed komt. Hiervoor zijn onze automaten leverbaar met een afvoerklep voor directe lozing op het riool. Hierdoor krijgt u een betere doorstroming van het waswater en voorkomt u storingen. Uw adviseur van Kies-Professioneel kan er tevens voor zorgen dat u de juiste professionele wasmiddelen geleverd krijgt om een goed eindresultaat te krijgen.


Drogen aan de lucht of met een professionele droger?

Voor drogen geldt dezelfde regel dat er genoeg ruimte moet zijn in de trommel om het juiste droogproces te behalen en de machine moet voorzien zijn van de juiste programma’s. In sommige gevallen adviseren we zelfs om geen droger te nemen maar een droogkamer in te richten waar het textiel rustig kan drogen. Dit is overigens sterk afhankelijk van de hoeveelheid natuurvezel in het textiel. Wist u overigens dat de programmeerbare drogers van Miele kunnen worden voorzien van een wol programma. Op deze manier kunt u delicate stukken textiel toch in de droger stoppen en zal de machine aan de hand van de restvochtpercentage stoppen om beschadiging te voorkomen..

De bovenstaande was- en droogoplossingen zijn bedoeld voor het asiel, kennels, pensions, dierenartsen en andere locaties waar veel dieren zijn die verzorgd worden.

Voordelen Professioneel t.o.v. Huishoudelijk machines:

  • Grotere trommelinhoud, meerdere stukken per keer wassen en drogen is mogelijk
  • Specifieke programma’s voor het wassen en drogen van uw textiel
  • Desinfectie-programma’s mogelijk bij voorkomen van eventuele uitbraak van ziektes op locatie
  • Voorzien van afvoerklep i.p.v. pomp wat storingen voorkomt
  • Korte programma’s dankzij de mogelijkheid van krachtstroom en warmwater aansluiting
  • Langere levensduur, een professionele machine gaat zeker vijf keer langer mee dan huishoudmachine
  • Geschikt voor automatische zeepdosering, dit voorkomt overdosering wat schadelijk voor dier en textiel kan zijn
  • Voldoet aan alle machinerichtlijnen waardoor medewerkers zo veilig mogelijk hun werk kunnen doen.

HOE WEET IK DAT IK DE JUISTE MACHINE KOOP?

Iedere situatie is uniek. Een advies op maat op uw locatie is een must. Tijdens dit bezoek zullen we een inventarisatie maken van de hoeveelheid was én soort was. Tevens kijken we naar de mogelijkheden om de was- en droogmachines te plaatsen. Uw adviseur van KIES Professioneel staat voor u klaar om u geheel vrijblijvend te helpen de juiste keuzes te maken.

Ontvang vrijblijvend advies op locatie

Wilt u persoonlijk advies op maat?

Stel gerust uw vraag per mail of bel ons op (026) 8200315.

Naar
boven