Professionele wasserijapparatuur

x

De heavy duty om uw werkproces te ondersteunen

Een geolied productie proces in een opgeruimde en schone werkplek zijn van groot belang om de juiste kwaliteit aan uw klanten te kunnen leveren. Dit klinkt heel erg logisch en u doet er ongetwijfeld alles aan om de hygiënecode binnen uw branche te handhaven. In deze richtlijn staat vaak omschreven dat de kleding van u en uw medewerkers dagelijks of wekelijks (afhankelijk van het soort industrie) verschoond moeten worden. De vraag is of de reiniging ook optimaal en kosten efficiënt gebeurd. De vervuiling, voortkomend uit uw productieproces, vraagt een andere behandeling dan een huishoudelijke was- en of droog machine kan leveren. De was uitbesteden naar een externe wasserij lijkt misschien een oplossing maar daar gaat uw kleding vaak in de bulk mee met de was van de lokale zorginstelling of wellicht een industriepartner waar u niet mee in contact wilt komen. Kortom: uw was vraagt in principe om een hele andere behandeling dan bijvoorbeeld de werkkleding welke bij andere bedrijf gedragen wordt. Het blijft zonde wanneer al uw inspanningen, om het goed te organiseren, op deze manier teniet worden gedaan. Kortom: zorg ervoor dat u de kwaliteit en organisatie in eigen hand en de hygiëne cirkel compleet maakt.


De juiste oplossing is een professionele was- en/of droogautomaat van Miele Professional, welke kan worden voorzien van speciale wasprogramma’s, voor uw industrie. Deze automaten doen op krachtstroom de was in de helft van de tijd en zijn gebouwd om 4 tot 5 keer langer mee te gaan dan een huishoudelijk apparaat. Wist u dat Miele Professional vanaf het instapmodel, de Miele Professional PW 5062, al wasprogramma’s zitten met een speciaal wasritme die ervoor zorgen dat vervuiling zoals vetvlekken snel uit de vezel van u werkkleding worden losgeweekt? In overleg met uw adviseur van KIES Professioneel kan er gekeken worden op locatie naar speciale programma’s voor het verwijderen van de vervuiling welke in uw productieproces voorkomt.

Ook bij de keuze van de juiste droger kan de adviseur van Kies-Professioneel u adviseren. Vaak wordt er te snel gekozen voor een professionele condensdroger, omdat de gedachte is dat er geen luchtafvoer naar buiten mogelijk is. De praktijk leert ons echter dat dit type droger model pt 5135 c meer energie verbruikt en vaker storing heeft doordat alle vocht en warmte in het apparaat verwerkt moet worden. Deze problemen voorkomt u wanneer u voor een luchtafvoerdroger van Miele Professional kiest welke zonder probleem langere afstanden van afvoerbuis kan overbruggen door de lucht naar buiten te blazen. Ook voor de drogers geld dat ze afhankelijk van type voorzien kunnen worden van programma’s op maat.

Ontvang vrijblijvend advies op locatie


De was oplossingen van KIES Professioneel worden o.a. in de volgende industrieën toegepast:

  • De Food industrie, hier wordt naast het verwijderen van de vervuiling in het textiel ook scherp gekeken naar de hygiëne eisen op de werkplek. Het achterblijven van bacteriën kan funest zijn wat soms resulteert in chemische desinfecteer programma’s;
  • De Maak industrie, denk hierbij aan metaalverwerkende bedrijven. Verkleuring in het textiel door vetvlekken is vaak geen probleem, snelheid en fris ruikend textiel is dan vaak de belangrijkste eis;
  • De proces industrie, dit wordt vaak gekenmerkt door verschillende werkzaamheden en bijbehorende werkkleding en vervuiling

Hier is bij een flexibele opstelling vaak met een dubbele opstelling was/droog de wens om snel alle werkkleding te kunnen wassen.
Belangrijk is dan dat het ontwerp van de wasserij afgestemd is op de werktijden binnen het proces van de klant.

Een veilige werkomgeving voor u medewerkers.

Binnen de industrie moet het geld vaak met de handen verdient worden en is de menselijke factor van groot belang voor een goede voortgang van het proces. Vanuit dat oogpunt doet u er ongetwijfeld alles aan om het proces volgens alle ARBO regels in te richten. Vaak zien we dat dit op de werkplek goed is geregeld, maar dat de plek waar de wasmachine staat een heel ander verhaal is. Uw adviseur van KIES Professioneel kan u op locatie adviseren en eventueel voorzien van maatwerk sokkels (verhoging) waardoor de vulopening van de wasmachine op de juiste ARBO hoogte komt. Wist u overigens dat de was- en droogautomaten waar u medewerkers mee werken moeten voldoen aan de machine richtlijnen? De automaten van Miele Professional zijn voorzien van dubbelglas in de deur om bij een kookwas te voorkomen dat iemand zijn hand kan verbranden. Daarnaast moet de industriële was- en/of droogautomaat een duidelijke stopknop hebben zodat hij gelijk uitgezet kan worden als daar de noodzaak toe is. Op de huishoudmachines zien we deze mogelijkheden niet maar alle professionele automaten die KIES Professioneel levert voordoen aan deze machine richtlijnen.

Wasmiddel, handmatig of automatisch gedoseerd?

Net als in een productieproces is het bij het wassen en drogen belangrijk om alle instellingen zo constant mogelijk te houden. De kwaliteit van handmatig doseren is sterk afhankelijk van de persoon die de was doet en dat kan een onstabiele factor zijn. Te veel en/of het verkeerde product is nooit goed en deze regel geld voor alle industriële was- en droogautomaten precies hetzelfde. In de praktijk zien we dat handmatig doseren vaak resulteert in overdosering uit de gedachten dat iets meer een schonere was oplevert. Het omgekeerde is het geval met als gevolg dat er wasmiddel in het textiel achterblijft en er een kapitaal aan wasmiddel verspilt wordt. KIES Professioneel kan uw wasautomaat van automatische dosering voorzien waardoor u altijd de juiste hoeveelheid zeep gebruikt. Hiermee wassen al uw medewerkers op dezelfde manier en heeft u de kwaliteit én kosten in de hand.

Voordelen Professioneel t.o.v. Huishoud was en droogapparatuur:

  • Grotere trommelinhoud mogelijk, leverbaar tot 40 kilo inhoud
  • Specifieke programma’s voor het wassen van werkkleding binnen uw industrie
  • Korte programma’s dankzij de mogelijkheid van krachtstroom en warmwater aansluiting
  • Langere levensduur, een professionele machine gaat zeker vijf keer langer mee dan een was- en/of droogmachine voor huishoudelijk gebruik
  • Geschikt voor automatische zeepdosering, dit voorkomt overdosering
  • Voldoet aan alle machine richtlijnen waardoor medewerkers zo veilig mogelijk hun werk kunnen doen

Hoe weet ik dat ik de juiste machine koop?

Iedere situatie is uniek. Een advies op maat op uw locatie is een must. Tijdens dit persoonlijke bezoek zullen we een inventarisatie maken van de hoeveelheid en soort was. Tevens kijken we naar de mogelijkheden om de was- en droogmachines te plaatsen. Uw adviseur van KIES Professioneel staat voor u klaar om u geheel vrijblijvend te helpen én de juiste keuzes te maken.

Ontvang vrijblijvend advies op locatie

Wilt u persoonlijk advies op maat?

Stel gerust uw vraag per mail of bel ons op (026) 8200315.

Naar
boven