Professionele wasserijapparatuur

x

De was- en droogautomaten die geknipt en gestyld zijn voor uw kapsalon.

De beste was- en droogoplossingen voor kapsalons

Het zal u ongetwijfeld bekent voorkomen, kasten vol handdoeken om maar genoeg op voorraad te hebben wanneer het druk is. Dit komt vaak voort uit de frustratie van het lange wachten bij het wassen en drogen met huishoudelijke machines. Het kiezen van het korte programma wat vaak gedaan wordt brengt overigens geen oplossing, dit zorgt ervoor dat de machine snel klaar is maar niet goed schoon wordt.

De juiste oplossing is een professionele automaat van Miele die voorzien is van speciale wasprogramma’s voor kappers. Deze automaten doen op krachtstroom de was in de helft van de tijd en gaan tot 5 keer langer mee te gaan dan een huishoudelijke machine. Wist u dat, vanaf het instapmodel, de Miele PW 5065, Miele Professional deze speciale programma’s voor kappers er standaard in heeft gezet. Een speciaal was-ritme zorgt ervoor dat haren en zaken zoals haarlak en andere producten snel uit de vezels van uw handdoek of kapmantel worden losgeweekt. Onze servicedienst wordt vaak geconfronteerd met afvoerpompen die verstopt zijn geraakt met haren en zeepresten. Vanuit dat oogpunt adviseren wij u een wasautomaat met afvoerklep (AV) te kiezen zodat het waswater direct wordt afgevoerd naar het riool.

Ook bij de keuze van de juiste wasdroger kunnen wij u adviseren. Vaak wordt er te snel gekozen voor een condensdroger omdat de gedachte is dat er geen luchtafvoer naar buiten mogelijk is. De praktijk leert ons echter dat dit type droger meer energie verbruikt en vaker een storing heeft doordat alle vocht en warmte in het apparaat verwerkt moet worden. Deze problemen komen niet voor bij een luchtafvoerdroger, de Miele PT 5136 kan zonder probleem lange afstanden overbruggen om de lucht naar buiten te blazen. Mocht het aanbrengen van een luchtafvoer toch op te veel problemen stuiten dan kan de warmtepompdroger, de Miele PT 5137 WP, wellicht een goed alternatief zijn.


Ontvang vrijblijvend advies op locatie


Een veilige werkomgeving voor u medewerkers.

Het kappersvak is ambacht waar het geld met de handen verdient moet worden. Vanuit dat oogpunt doet u er ongetwijfeld alles aan om de werkplek veilig en conform alle ARBO regels in te richten. Vaak zien we dat dit in de salon goed geregeld is maar dat de plek waar de wasmachine staat een heel ander verhaal is. Onze adviseurs kunnen u op locatie adviseren en eventueel voorzien van maatwerk sokkels (verhoging) waardoor de vulopening van de wasmachine op de juiste ARBO hoogte komt. Wist u overigens dat de was- en droogautomaten waar u medewerkers mee werken moeten voldoen aan de machinerichtlijnen? De automaten van Miele Professional zijn b.v. voorzien van dubbelglas in de deur om bij een kookwas te voorkomen dat iemand zijn hand kan verbranden. Daarnaast moet de automaat een duidelijke stopknop hebben zodat hij gelijk uitgezet kan worden als er paniek is. Op de huishoudmachines zien we deze zaken niet maar alle professionele automaten die KIES Professioneel levert voldoen aan deze richtlijnen.

Wasmiddel, handmatig of automatisch gedoseerd?

Als professional weet u als geen ander dat de juiste shampoo van groot belang is bij de verzorging haar en hoofdhuid. Te veel op het verkeerde product is nooit goed en deze regel geld voor de wasautomaat precies hetzelfde. In de praktijk zien we dat bij handmatig doseren het vaak resulteert in overdosering uit de gedachten dat iets meer een schonere was oplevert. Het omgekeerde is het geval met als gevolg dat er wasmiddel in het textiel achterblijft en er een kapitaal aan wasmiddel verspilt wordt.Wij kunnen uw wasautomaat van automatische dosering voorzien waardoor u altijd de juiste hoeveelheid zeep gebruikt. Hiermee wassen al uw medewerkers op dezelfde manier en heeft u de kwaliteit en kosten in de hand.
  • Gecontroleerd en zuinig wassen
  • Maximale controle en de beste reiniging

De beste reiniging voor uw handdoeken en kapmantels

Voordelen Professioneel t.o.v. Huishoud:

  • Grotere trommelinhoud mogelijk, leverbaar tot 40 kilo inhoud
  • Specifieke programma’s voor het wassen handdoeken en kapmantels in uw salon
  • Korte programma’s dankzij de mogelijkheid van krachtstroom en warmwater aansluiting
  • Geschikt voor automatische zeepdosering, dit voorkomt overdosering
  • Voldoet aan alle machinerichtlijnen waardoor medewerkers zo veilig mogelijk hun werk kunnen doen

Ontvang vrijblijvend advies op locatie

Wilt u persoonlijk advies op maat?

Stel gerust uw vraag per mail of bel ons op (026) 8200315.

Naar
boven