Professionele wasserijapparatuur

x

Met een professionele was- droog of afwasautomaat kan een kind de was doen.

De kinderen op de groep de was laten doen is waarschijnlijk niet hetgeen u in gedachte heeft. Door het groot aantal medewerkers wat de was moet doen, moet de machine wel zo eenvoudig en veilig te bedienen zijn dat een kind spreekwoordelijk de was kan doen. Het zal u ongetwijfeld bekend voorkomen. Kasten vol handdoeken en doekjes, om er maar genoeg op voorraad te hebben wanneer een kind er lekker op los knoeit. Dit komt vaak voort uit de grote hoeveelheid was binnen een kinderdagverblijf (KDV) en de frustratie van het lange wachten bij het wassen en drogen met huishoudelijke machines. Het kiezen van het korte programma brengt overigens geen oplossing. Dit zorgt ervoor dat de machine snel klaar is maar dat de was eigenlijk niet goed schoon wordt. Kortom, ondanks al u inspanningen om de hygiëne regels van o.a. het landelijk centrum hygiëne en veiligheid (LCHV) te handhaven kan de keus voor de verkeerde machine een onhygiënisch resultaat opleveren. Aangezien de zorg voor het kind centraal staat is dat iets wat u als KDV-ondernemer en waarschijnlijk ook als ouder absoluut wilt voorkomen.


De juiste oplossing is een professionele automaat van Miele Professional, welke te bedienen is als een huishoudelijke automaat met een perfect reinigingsresultaat. Deze automaten doen op krachtstroom de was in de helft van de tijd en zijn gebouwd om 4 tot 5 keer langer mee te gaan dan een huishoudelijk apparaat. Wist u dat Miele Professional vanaf het 6,5 kg instapmodel, de Miele PW 5065, automaten heeft die geschikt zijn om meerdere malen per dag te wassen en 15 jaar mee te gaan? Deze machines hebben speciale wasritmes, die ervoor zorgen dat vervuiling snel uit de vezels van uw spuugdoekjes, beddengoed en ander textiel word losgeweekt. Onze servicedienst wordt vaak geconfronteerd met afvoerpompen die verstopt zijn geraakt met haren, zeepresten en andere vervuiling. Vanuit dat oogpunt adviseren wij u bijvoorbeeld een wasautomaat met afvoerklep (AV) te kiezen zodat het waswater direct word afgevoerd naar het riool.

Ook bij de keuze van de juiste droger kan Kies-Professioneel u adviseren. Vaak wordt er te snel gekozen voor een condensdroger, omdat de gedachte is dat er geen luchtafvoer naar buiten mogelijk is. De praktijk leert ons echter dat dit type droger meer energie verbruikt en vaker storing heeft, doordat alle vocht en warmte in het apparaat verwerkt moet worden. Deze problemen voorkomt u wanneer u voor een luchtafvoerdroger, de Miele PT 5136, kiest die zonder probleem langere afstanden van afvoerbuis kan overbruggen door de lucht naar buiten te blazen. Mocht het aanbrengen van een luchtafvoer toch op te veel problemen stuiten dan kan de warmtepompdroger, de Miele PT 5137 WP, wellicht een goed alternatief zijn.

Ontvang vrijblijvend advies op locatie


Een veilige werkomgeving voor u medewerkers

Een veilige werkomgeving voor u medewerkers

Veiligheid is een speerpunt van elk kinderdagverblijf. U werkt immers met kinderen en zij zijn het meest kostbare bezit van uw klant. Vanuit dat oogpunt doet u er ongetwijfeld alles aan om de werkplek veilig en conform alle ARBO regels in te richten. Vaak zien we dat dit op de groep goed geregeld is. De plek waar de wasmachine staat is vaak een heel ander verhaal. Uw adviseur van Kies-Professioneel kan u op locatie adviseren en eventueel voorzien van maatwerk sokkels (verhoging), waardoor de vulopening van de wasmachine op de juiste ARBO hoogte komt. Wist u overigens dat de was- en droogautomaten waar u medewerkers mee werken, moeten voldoen aan de machinerichtlijnen? De automaten van Miele Professional zijn bijvoorbeeld voorzien van dubbelglas in de deur om bij een kookwas te voorkomen dat iemand zijn hand kan verbranden. Daarnaast moet de automaat een duidelijke stopknop hebben, zodat hij gelijk uitgezet kan worden als er daar noodzaak toe is. Op de huishoudmachines zien we deze zaken niet, maar alle professionele automaten die Kies-Professioneel levert voldoen aan deze richtlijnen.

Wasmiddel, handmatig of automatisch gedoseerd?

Voor u als professional is het een feit dat de verhouding tussen water en melkpoeder correct moet zijn om de juiste gezonde voeding te krijgen. Deze “te veel is nooit goed” regel is ook van toepassing als het gaat om het doseren van wasmiddel . In de praktijk zien we regelmatig dat handmatig doseren (vaak met huishoudelijk wasmiddel i.p.v. professionele middelen) resulteert in overdosering uit de gedachten dat ‘iets meer’ een schonere was oplevert. Het omgekeerde is het geval met als gevoel dat er wasmiddel in het textiel achterblijft en er een kapitaal aan wasmiddel verspilt wordt. Wanneer wasmiddelen bijvoorbeeld in een rompertje of beddengoed blijft zitten en het kind gaat zweten dan wordt de zeep weer actief, wat tot huidirritatie kan leiden bij het kind. Kies-Professioneel kan u wasautomaat van automatische dosering voorzien, waardoor u altijd de juiste hoeveel zeep gebruikt. Hiermee wassen al u medewerkers op dezelfde manier en heeft u de kwaliteit en kosten in de hand.

Professionele afwasautomaten voor kinderdagverblijven

Naast het reinigen van kleding kunnen wij u ook helpen aan de juiste afwasautomaat die geschikt is om de vaat snel te verwerken. De huishoudelijke machines hebben het nadeel dat een volledig spoelprogramma circa 2 uur duurt. Met meerdere spoelingen op de dag is dat vaak geen optie. Het kiezen voor het korte programma zorgt er voor dat hij sneller klaar is maar bij zwaardere vervulling zoals papbordjes worden ze niet goed gereinigd. Hygiëne is dus óók hier van groot belang, aangezien het om de gezondheid van de kinderen gaat. Met een professionele automaat reinigt u snel en hygiënisch en indien gewenst zijn desinfectie-programma’s mogelijk. Op afwasgebied zijn er 3 mogelijkheden te leveren.
 • De professionele verswaterautomaat
 • De voorlader met tankspoelsysteem
 • De doorschijfmachine met tankspoelsysteem

Met de Miele verswatermachine staat de hygiene voorop

Het verswater-systeem werkt hetzelfde als u vaatwasser thuis, echter door de krachtstroom aansluiting en het gebruik van zwaardere professionele componenten kunt u een totaal programma draaien binnen tien minuten. Deze oplossing is ideaal voor het reinigen van uw werkgereedschap, schalen en bakjes uit de winkel. Heeft u doorlopend heel veel afwas die snel klaar moet zijn dan is wellicht een tankspoeler de oplossing. Gezien de grote variatie aan mogelijkheden en maatwerk tafelwerk is een gesprek en advies op locatie altijd noodzakelijk.

Voordelen Professionele was en droogautomaat t.o.v. een huishoudelijke was en droogmachine:

 • Grotere trommelinhoud mogelijk, leverbaar tot 40 kilo inhoud
 • Specifieke programma’s mogelijk voor bijvoorbeeld het wassen van rompertjes, spuugdoekjes of beddengoed
 • Ook leverbaar met desinfectie-programma’s
 • Ook als professionele set met gasdroger leverbaar voor snel en zuinig drogen
 • Korte programma’s dankzij de mogelijkheid van krachtstroom en warmwater aansluiting
 • Langere levensduur, een professionele machine gaat zeker vijf keer langer mee dan huishoud
 • Geschikt voor automatische zeepdosering, dit voorkomt overdosering
 • Voldoet aan alle machinerichtlijnen waardoor medewerkers zo veilig mogelijk hun werk kunnen doen

Hoe weet ik dat ik de juiste machine koop?

Iedere situatie is uniek. Een advies bij u op locatie is een must. Tijdens dit bezoek zullen we een inventarisatie maken van de hoeveelheid was én soort was. Tevens kijken we naar de mogelijkheden om de was- en droogmachines te plaatsen. Uw adviseur van Kies-Professioneel staat voor u klaar om u geheel vrijblijvend te helpen de juiste keuzes te maken.

Ontvang vrijblijvend advies op locatie

Wilt u persoonlijk advies op maat?

Stel gerust uw vraag per mail of bel ons op (026) 8200315.

Naar
boven