Professionele wasserijapparatuur

x

Houdt de vaart erin met de juiste was- en droogmachines

Een schip, booreiland of elke andere offshore situatie is in de praktijk een kleine drijvende stad op zich. Het is immers een plek waar mensen voor langere tijd verblijven en dan moeten de voorzieningen die we van thuis kennen ook aanwezig zijn. Ook hier stapelt de was zich op, wanneer er geen goede was-oplossing is. Dat kan dan op zo’n beperkte ruimte de nodige problemen opleveren. Op een schip wil je immers voorkomen dat de lucht van opgestapelde was de vrije loop krijgt en is een goede wasserij aan boord dus geen overbodige luxe. In deze situaties zijn huishoudelijke machines vaak te klein en niet aan te sluiten omdat er een andere spanning aanwezig is dan aan wal. “Dan maar de was overboord gooien”, hoor ik u denken… Nee, met het Miele offshore pakket wat KIES Professional kan leveren is er altijd een passende oplossing.


De juiste oplossing is een professionele wasmachine van Miele Professional, speciaal gebouwd voor de scheepvaart, het booreiland of de offshore markt. Deze automaten doen op krachtstroom de was in de helft van de tijd en zijn gebouwd om 4 tot 5 keer langer mee te gaan dan een huishoudelijk apparaat. Wist u dat Miele Professional vanaf het instapmodel, de Miele PW 5065, speciale uitvoeringen heeft voor de offshore industrie? 60 Hz, 110 Volt of geen nul op het schip aanwezig? Neem contact op met onze adviseurs om de machines voor uw situatie te bespreken.

Ook bij de keuze van de juiste droger kan KIES Professioneel u adviseren. Naast het selecteren van de juiste spanningsvariant is de luchtafvoer vaak een uitdaging. Een gat in de wand is vaak geen optie aangezien de wasserij veelal onder de waterspiegel ligt. Combineren van luchtafvoeren en het overbruggen van langere lengtes zijn dan nodig om tot een oplossing te komen. Uw adviseur komt op locatie of kan aan de hand van bouwtekeningen een advies geven voor uw situatie.

Ontvang vrijblijvend advies op locatie


De wasoplossingen van Kies-Professioneel komen terug in de volgende maritieme toepassingen:

 • Offshore/booreilanden. Het wassen van werkkleding en persoonsgebonden kleding van de medewerkers welke vaak langere tijd op locatie zijn
 • Rivercruise. Een inhuiswasserij voor het wassen van beddengoed en was uit de horeca, vaak aangevuld met apparatuur waar de gasten hun was mee kunnen (laten) doen;
 • Scheepvaart. Of het nu gaat om een kleine set professionele was- en droogapparatuur welke toegepast wordt op een binnenvaartschip óf een wasserij op een internationale olietanker, KIES Professioneel kan u helpen aan de juiste apparatuur
 • Luxe jachtbouw. Veel super-jachten worden in Nederland gebouwd. Iets waar we als land trots op mogen zijn. Aangezien er wereldwijd machines met verschillende spanningsvarianten worden toegepast is het selecteren ven de juiste variant, zeker bij vervanging van een bestaande automaat, van groot belang

Een veilige werkomgeving voor u medewerkers.

Binnen de offshore industrie moet het geld vaak met de handen verdiend worden. De menselijke factor is dan ook van groot belang voor een goede voortgang van het proces. Vanuit dat oogpunt doet u er ongetwijfeld alles aan om het proces veilig en conform alle ARBO regels in te richten. Vaak zien we dat dit in op de werkplek goed is geregeld maar dat de plek waar de wasmachine staat een heel ander verhaal is. Uw adviseur van Kies-Professioneel kan u op locatie adviseren. Daarbij eventueel ook voorzien in advies voor maatwerk sokkels (verhoging), waardoor de vulopening van de wasmachine op de juiste ARBO hoogte komt. Wist u overigens dat de was- en droogautomaten waar u medewerkers mee werken moeten voldoen aan machinerichtlijnen? De automaten van Miele Professional zijn bijvoorbeeld voorzien van dubbelglas in de deur om bij een kookwas te voorkomen dat iemand zijn hand kan verbranden. Daarnaast moet de automaat een duidelijke stopknop hebben zodat hij gelijk uitgezet kan worden als daar de noodzaak toe is. Op de huishoudelijke machines zien we deze zaken niet maar alle professionele automaten die Kies-Professioneel levert voldoen aan deze richtlijnen.

Wasmiddel, handmatig of automatisch gedoseerd?

Net als in een productie proces is het bij het wassen belangrijk om alle instellingen zo constant mogelijk te houden. De kwaliteit van handmatig doseren is sterk afhankelijk van de persoon die de was doet en dat kan een onstabiele factor zijn. Te veel en/of het verkeerde product is nooit goed en deze regel geldt voor de wasautomaat ook. In de praktijk zien we vaak dat handmatig doseren resulteert in overdosering uit de overtuiging dat ‘iets meer’ een schonere was oplevert. Het omgekeerde is het geval met als gevolg dat er wasmiddel in het textiel achterblijft en er een kapitaal aan wasmiddel verspilt wordt. Kies-Professioneel kan uw wasautomaat van automatische dosering voorzien, waardoor u altijd de juiste hoeveelheid zeep gebruikt. Hiermee wassen al uw medewerkers op dezelfde manier en heeft u de kwaliteit en kosten in de hand.

Voordelen Miele Professioneel t.o.v. Huishoud:

 • Grotere trommelinhoud mogelijk, leverbaar tot 40 kilo inhoud
 • Leverbaar in alle gangbare offshore spanningsvarianten
 • Onderdelen wereldwijd leverbaar
 • In de meeste landen is er een directe service ondersteuning van Miele mogelijk
 • Specifieke programma’s voor het wassen van werkkleding
 • Korte programma’s dankzij de mogelijkheid van krachtstroom en warmwater aansluiting
 • Langere levensduur, een professionele machine gaat zeker vijf keer langer mee dan huishoud
 • Geschikt voor automatische zeepdosering, dit voorkomt overdosering
 • Voldoet aan alle machinerichtlijnen waardoor medewerkers zo veilig mogelijk hun werk kunnen doen

Hoe weet ik dat ik de juiste machine koop?

Iedere situatie is uniek. Een advies op maat op locatie is een must. Tijdens dit bezoek zullen we een inventarisatie maken van de hoeveelheid was én soort was. Tevens kijken we naar de mogelijkheden om de was- en droogmachines te plaatsen. Uw adviseur van Kies-Professioneel staat voor u klaar om u geheel vrijblijvend te helpen de juiste keuzes te maken.

Ontvang vrijblijvend advies op locatie

Wilt u persoonlijk advies op maat?

Stel gerust uw vraag per mail of bel ons op (026) 8200315.

Naar
boven