Professionele wasserijapparatuur

x

Minder grijze haren door in-huiswasserij?

De tijd dat senioren in ons land na een werkzaam leven achter de geraniums verdwenen ligt gelukkig al een een periode achter ons. Senioren zijn tot op een hoge leeftijd nog zeer actief, en worden terecht steeds mondiger. Vanuit dat oogpunt is het dan ook logisch dat, wanneer de noodzaak voor zorg aanwezig is, u graag wilt dat uw gasten in een prettige en professionele omgeving ontvangen worden.


Hoe persoonlijk maakt u het wassen van PGB was?

Voor veel ouderen is het loslaten van de oude woonsituatie een hele stap. De meeverhuisde meubels en kleding zijn vaak een houvast aan wat hen bekend is. Helaas zien we in de praktijk veel situaties waarin de persoonlijke was de deur uit gaat en zeer onpersoonlijk behandeld wordt. De externe wasserij is erop gericht zo snel mogelijk grote hoeveelheden was te verwerken. Ze doet dat met zwaarder chemisch wasmiddel en bulkgoed in zogenaamde wastunnels. Gevolg is een veel grotere slijtage van de kleding en een hoger percentage verlies van wasgoed.

Voorkom deze teleurstelling van uw gasten en kies voor een in-huiswasserij met de volgende voordelen:

 • Kleding wordt behoedzaam gewassen waardoor de bewoners er langer plezier van hebben
 • Minder verlies van kleding zorgt ervoor dat u personeel met positieve zaken bezig kan zijn
 • De was blijft binnen het huis en zal sneller terug zijn bij de bewoner
 • Een interne wasserij bespaart kosten t.o.v. een externe wasserij
 • Kortom: Kwaliteit, snelheid en kostenbesparing blijft volledig in eigen handen

Bij het opzetten van de wasserij komt veel meer kijken dan het selecteren van de machines alleen. Het in kaart brengen welk resultaat u wilt en welke middelen en ruimte er tot uw beschikking staan zijn minstens zo belangrijk. Uw adviseur van KIES Professioneel kan samen met u een ontwerp maken voor een complete wasserij. In dit ontwerp worden de volgende zaken standaard meegenomen:

 • scheiding van schoon en vuil wasgoed
 • de juiste machines en programma’s om specifieke vleksoorten te kunnen verwijderen
 • de juiste exploitatie van de wasserij als het gaat om zaken zoals vloeibare zeepdosering

Het drogen van uw deken of sjabrak

Wasmiddel, handmatig of automatisch gedoseerd?

Als zorgprofessional bent u dagelijks bezig om voor uw bewoners de juiste balans in voeding en beweging te vinden zodat het nooit te veel of te weinig is. Deze “te veel is nooit goed” regel is ook van toepassing als het gaat om het doseren van wasmiddel. In de praktijk zien we vaak dat handmatig doseren (vaak met huishoudelijk wasmiddel i.p.v. professionele middelen) regelmatig resulteert in overdosering. Dit uit de overtuiging dat ‘iets meer’ een schonere was oplevert. Het omgekeerde is het geval met als gevoel dat er wasmiddel in het textiel achterblijft en er een kapitaal aan wasmiddel verspilt wordt. Wanneer deze wasmiddelen bijvoorbeeld in kleding of beddengoed blijven zitten en de bewoner gaat zweten dan wordt de zeep weer actief wat tot huidirritatie kan leiden bij uw doelgroep. Kies-Professioneel kan uw wasautomaat van automatische dosering voorzien, waardoor u altijd de juiste hoeveelheid zeep gebruikt. Hiermee wassen al uw medewerkers op dezelfde manier en heeft u de kwaliteit en kosten in de hand.

Professionele afwasautomaten met huishoudelijke gemak

Naast het reinigen van kleding kunnen wij u ook helpen aan de juiste afwasautomaat die geschikt is om de vaat snel te verwerken. De huishoudelijke machines hebben het nadeel dat een volledig spoelprogramma circa 2 uur duurt. Met meerdere spoelingen op de dag is dat geen optie. Het kiezen voor het korte programma zorgt ervoor dat de automaat sneller klaar is. Echter bij zwaardere vervuiling zoals avondeten met veel zetmeel, wordt er niet goed gereinigd. Hygiëne is dus ook hier van groot belang aangezien het om de gezondheid van de bewoners gaat. Met een professionele afwasautomaat reinigt u snel en hygiënisch en indien gewenst zijn desinfectie-programma’s mogelijk. Op afwasgebied zijn er drie mogelijkheden te leveren.

 • De professionele verswaterautomaat
 • Het voorladermodel met tankspoelsysteem
 • De doorschuifmodel met tankspoelsysteem

Voordelen van een professionele wasdroger

Het verswater-systeem werkt hetzelfde als uw vaatwasser thuis. Echter door de krachtstroom aansluiting en het gebruik van zwaardere professionele componenten, kunt u al een totaal programma draaien vanaf 6 minuten. Deze oplossing is ideaal voor het reinigen van uw vaat op de groep, waar de machine snel, herkenbaar en stil moet zijn. Heeft u doorlopend heel veel afwas die snel klaar moet zijn dan is wellicht een tankspoeler (voorlader of doorschuif variant) de oplossing. Gezien de grote variatie aan mogelijkheden en maatwerk tafelwerk is een gesprek en advies op locatie altijd noodzakelijk.

Kleinschalig wonen: koken, koelen en afwassen op een intensief niveau

De laatste jaren zien we de kleinschalige woongroepen steeds meer zijn intrede maken binnen de zorg. De organisaties die voor enkele jaren geleden met het ideaalbeeld zijn begonnen, dat deze woonvorm te vergelijken is met de huishoudelijke situatie in een gezin, zijn door de praktijk wel wijzer geworden. Voor veel zaken zoals de meubelinrichting gaat dit verhaal misschien wel op, maar als we kijken naar de vaatwasser of de koelkast dan is dat een ander verhaal. Woongroepen met 8 tot 12 mensen zijn tegenwoordig heel gewoon en dat vergt meer inspanning van alle keukenapparatuur.

Kies-Professional kan u voorzien van een passend advies, waarbij we kijken naar uw specifieke situatie. Bijvoorbeeld een huishoudelijke keuken met Siemens keukenapparatuur en een professionele afwasautomaat van Miele, maatwerk kasten om professionele koeling van Liebherr in te kunnen bouwen of uw huidige keuken aanpassen om confiniance maaltijden te kunnen bereiden met een combi-steamer van Convotherm? Geen uitdaging is te gek om uw keuken aan te passen naar de situatie op uw locatie.

Veiligheid en Arbo

Veiligheid is een speerpunt binnen de zorgwereld. U werkt immers met mensen. Vanuit dat oogpunt doet u er ongetwijfeld alles aan om de werkplek zo veilig mogelijk en conform alle ARBO regels in te richten. Vaak zien we dat dit op de groep goed geregeld is maar dat de plek waar de wasmachine of afwasautomaat staat een heel ander verhaal is. Uw adviseur van Kies-Professioneel kan u op locatie adviseren en eventueel voorzien van maatwerk sokkels (verhoging), waardoor de vulopening van de machines op de juiste ARBO hoogte komt. Wist u overigens dat de was- en droogautomaten waar u medewerkers mee werken moeten voldoen aan machinerichtlijnen?

De automaten van Miele Professional zijn bijvoorbeeld voorzien van dubbelglas in de deur om bij een kookwas te voorkomen dat iemand zijn hand kan verbranden. Daarnaast moet de automaat een duidelijke stopknop hebben zodat hij gelijk uitgezet kan worden als daar de noodzaak toe is. Op de huishoudmachines zien we deze zaken niet, maar alle professionele automaten die Kies-Professioneel levert voldoen aan deze richtlijnen!Hoe weet ik dat ik de juiste keuze maak?

Iedere situatie is uniek. Een advies op maat op uw locatie is dan ook een must. Tijdens dit bezoek zullen we een inventarisatie maken van de behoeften en wensen op uw locatie. Aan de hand van deze uitgangspunten en de geldende regels omtrent zaken zoals ARBO en HACCP zullen wij kijken, welke oplossing het best bij u past. Uw adviseur van Kies-Professioneel staat voor u klaar om u geheel vrijblijvend te helpen de juiste keuzes te maken.

Ontvang vrijblijvend advies op locatie

Wilt u persoonlijk advies op maat?

Stel gerust uw vraag per mail of bel ons op (026) 8200315.

Naar
boven