Professionele wasserijapparatuur

x

Professioneel wassen van uw paardendeken of sjabrak?

Als liefhebber van de paardensport staat bij u ongetwijfeld het welzijn van uw paard op de eerste plaats. Helaas zien we in de praktijk dat een goede verzorging teniet gedaan kan worden wanneer het dier in contact komt met niet goed professioneel gewassen textiel zoals de paardendeken (zomerdeken en winterdeken) of sjabrak. Net als mensen transpireren paarden wanneer zij flink in beweging zijn en zal de sjabrak onder het zadel veel transpiratie opnemen in de vezels. Dit tezamen met de vervuiling door zand en huidvetten zorgen ervoor dat de textielvezel dichtslibt en er een broeiplaats voor bacteriën ontstaat die invloed kan hebben op de gezondheid van uw paard.


Huishoudelijk versus Professioneel wassen
Bij het wassen van een paardendeken of sjabrak is de afmeting van het te wassen stuk vaak te groot voor de trommel van een huishoudelijke wasmachine. U zult wellicht denken “als ik een beetje doordruk dan past mijn deken wel in de huishoudelijke machine”, maar dit wil echter niet zeggen dat het reinigingsproces op de juiste manier kan plaatsvinden. In de machine moet er genoeg ruimte zijn om het textiel te laten bewegen zodat het op de juiste manier water en wasmiddel kan opnemen voor een optimale reiniging. In een huishoudelijke wasmachine zit de deken vaak dusdanig klem dat goede wateropname niet mogelijk is en het textiel midden in de machine droog blijft. Gevolg is een slecht reinigingsresultaat, of nog erger, het achterblijven van wasmiddel wat tot huidirritatie bij het paard kan leiden. De achtergebleven wasmiddelen wordt immers weer actief als het in contact komt met het zweet van het paard.


Wanneer u kiest voor een Miele Professional wasautomaat dan voorkomt u dit soort problemen en is een optimaal reinigingsresultaat gegarandeerd. Dit komt door de grotere wasmachine trommel die leverbaar is van 8 tot maar liefst 32 kilo inhoud. Daarnaast zijn de wasmachines van Miele Professional programmeerbaar. Doordat u kunt kiezen voor één van de speciale programma’s wordt het wassen van al uw dekens zeer eenvoudig gemaakt. Uw adviseur van KIES Professioneel kan er tevens voor zorgen dat u de juiste professionele wasmiddelen geleverd krijgt om het beste eindresultaat te krijgen.

Ontvang vrijblijvend advies op locatie


Het drogen van uw deken of sjabrak

Het drogen van uw deken of sjabrak

Voor drogen geldt dezelfde regel, namelijk dat er genoeg ruimte moet zijn in de trommel om het juiste droogproces te behalen en de professionele wasdroger dient voorzien te zijn van de juiste programma’s. Bij paardendekens met een kunstvezel kan het droogproces ingesteld worden op 0% restvocht. Wanneer uw zomer- of winterdekens voor een groot deel uit wol bestaan kan de droogautomaat enkel gebruikt worden om de dekens kort (circa 5 minuten) aan te drogen en zal de rest aan de lucht moeten drogen.


Welke Miele professionele wasmachine is geschikt voor uw situatie

Miele Wasmachine Inhoud Sjabrak Zomerdeken Winterdeken
PW 6080 8 KG 4 1 -
PW 6107 10 KG 7 2 1
PW 6137 13 KG 9 2 to 3 1 tot 2
PW 6167 16 KG 11 2 to 3 1 tot 2
PW 6207 20 KG 12 3 2
PW 6241 24 KG 15 3 tot 4 2 tot 3
PW 6341 32 KG 18 4 tot 5 3
         
Miele Droogmachine Inhoud Sjabrak Zomerdeken Winterdeken
PT 7186 8 KG 4 1 -
PT 8257 10 KG 7 2 1
PT 8337 13 KG 9 2 tot 3 1 tot 2
PT 8337 16 KG 11 2 tot 3 1 tot 2
PT 8407 20 KG 12 3 2
PT 8807 40 KG 20 3 tot 4 3 tot 4

Voordelen van een professionele wasdroger

Voordelen Professioneel t.o.v. Huishoud:

  • Grotere trommelinhoud, meerdere dekens per keer wassen en drogen is mogelijk
  • Specifieke programma’s voor het wassen en drogen van uw paardendeken of sjabrak
  • Korte programma’s dankzij de mogelijkheid van krachtstroom en warmwater aansluiting
  • Langere levensduur, een professionele machine gaat zeker vijf keer langer mee dan een huishoudelijke machine
  • Geschikt voor automatische zeepdosering, dit voorkomt overdosering wat schadelijk voor dier en deken kan zijn
  • Voldoet aan alle machinerichtlijnen waardoor medewerkers zo veilig mogelijk hun werk kunnen doen

Hoe weet ik dat ik de juiste machine koop?

Iedere situatie is uniek. Een advies op maat op uw locatie is een must. Tijdens dit bezoek zullen wij een inventarisatie maken van de hoeveelheid paardendekens en sjabrakken. Tevens kijken we naar de aansluitmogelijkheden om de wasmachines en wasdrogers te plaatsen. Uw adviseur van KIES Professioneel staat voor u klaar om u geheel vrijblijvend te helpen de juiste keuzes te maken.

Ontvang vrijblijvend advies op locatieWilt u persoonlijk advies op maat?

Stel gerust uw vraag per mail of bel ons op (026) 8200315.

Naar
boven