Professionele wasserijapparatuur

x

Een blinkend resultaat met de professionele was- en droog automaten

De schoonmaak is een essentieel onderdeel van het bedrijfsproces bij iedere organisatie. Er wordt echter vaak te eenvoudig over gedacht door de opdrachtgever. Aan de hand van duidelijke omschreven werkprocessen doet u er alles aan om de klus volgens de hygiënecode uit het schoonmaakplan uit te voeren. Helaas wordt dat geregeld teniet gedaan door het gebruik van verkeerde, vaak huishoudelijke, wasmachines. Door de komst van microvezel in de schoonmaakbranche is de noodzaak om anders te gaan wassen steeds groter. Microvezel heeft immers de fijne eigenschap dat het snel en gemakkelijk het vuil opneemt, wat het uitvoeren van de opdracht bevordert. Dit betekent andersom dat bij het wassen er meer moeite gedaan moet worden om dezelfde vervuiling uit de vezel te krijgen en een huishoudelijke machine heeft hier niet de juiste programma’s en capaciteiten voor. Gevolg is dat er op veel locaties wordt schoongemaakt met restvuil in de schoonmaakdoeken van een andere locatie. Laat u adviseren én schaf apparatuur aan die u in staat stelt de hygiëne cirkel rond te maken waardoor de klus perfect wordt uitgevoerd.


De juiste oplossing is een professionele automaat van Miele Professional welke voorzien is van speciale wasprogramma’s voor mops en producten op basis van microvezel. Deze automaten doen op krachtstroom de was in de helft van de tijd en ze zijn gebouwd om 4 tot 5 keer langer mee te gaan dan een huishoudelijk apparaat.

Wist u dat Miele Professional vanaf het instapmodel, de Miele MOPSTAR, speciale programma’s in de automaten heeft zitten voor u als schoonmaakbedrijf? Deze programma’s hebben een speciaal wasritme welke ervoor zorgt dat de vervuiling snel uit de vezel van u mops of microvezeldoeken worden losgeweekt.

Onderstaande tabel geeft een voorbeeld welke belading mogelijk is per type wasautomaat

Belading mops katoen (Stuks) Belading Microvezeldoeken (Stuks)
Miele Wasmachine Inhoud 40 cm 50 cm 80 cm 40 cm 50 cm 75 cm
PW 5064 MOPSTAR 60 6,5 KG 33 29 18 54 38 26
PW 5084 MOPSTAR 80 8 KG 42 36 22 66 47 32
PW 5104 MOPSTAR 100 10 KG 53 45 28 80 55 40
PW 5134 MOPSTAR 130 13 KG 68 59 36 100 75 52

Naast de bovenstaande automaten zijn er ook wasmachines met speciale programma’s voor de schoonmaakbranche leverbaar tot 32 kilo inhoud. Neem voor meer informatie contact op met uw adviseur van Kies-Professioneel.Drogen van Mops en Microvezel.

Veelal worden de mops en microvezel doeken direct na het wassen in vochtige toestand weer gebruikt. Dit zorgt voor een sneller proces, lagere energie kosten en het feit dat de moppen en doeken niet meer op locatie bevochtigt hoeven te worden. Wanneer de mops en doeken langere tijd worden opgeslagen dan is het vanuit hygiëne oogpunt onwenselijk om ze nat te bewaren en kan een droger met de juiste programma de oplossing zijn. Aangezien het aanbod van drogers groot is en de technische mogelijkheden om ze aan te sluiten verschillend zijn, is een advies op locatie altijd de verstandigste oplossing.

Voordelen van een professionele wasdroger

Een veilige werkomgeving voor u medewerkers.

Het schoonmaak-vak is een ambacht waar het geld met de handen verdiend moet worden. Vanuit dat oogpunt doet u er alles aan om de werkplek veilig en conform alle ARBO regels in te richten. Vaak zien we dat dit bij de schoonmaakspullen zoals de trolleys en het overige werkgereedschap goed geregeld is maar dat de plek waar de wasmachine staat een heel ander verhaal is. Uw adviseur van Kies-Professioneel kan u op locatie adviseren en eventueel voorzien van maatwerk sokkels (verhoging), waardoor de vulopening van de wasmachine op de juiste ARBO hoogte komt. Wist u overigens dat de was- en droogautomaten waar uw medewerkers mee moeten werken moeten voldoen aan machinerichtlijnen? De automaten van Miele Professional zijn bijvoorbeeld voorzien van dubbelglas in de deur om bij een kookwas te voorkomen dat iemand zijn hand kan verbranden. Daarnaast moet de automaat een duidelijke stopknop hebben zodat hij gelijk uitgezet kan worden als er daar de noodzaak toe is. Op de huishoudmachines zien we deze zaken niet maar alle professionele automaten die Kies-Professioneel levert voldoen aan deze richtlijnen.

Wasmiddel, handmatig of automatisch gedoseerd?

Als professional weet u als geen ander dat te veel chemie gebruiken bij de schoonmaak verkeerd kan uitpakken. Bij het schoonmaken van een object let u daar vanuit de hygiëne-regelgeving natuurlijk ook scherp op. Te veel en/of het verkeerde product is nooit goed en deze regel geldt voor de wasautomaat precies hetzelfde. In de praktijk zien we dat handmatig doseren vaak resulteert in overdosering uit de overtuiging dat ‘iets meer’ een schonere was oplevert. Het omgekeerde is het geval met als gevolg dat er wasmiddel in de mops of microvezel achterblijft en er een kapitaal aan wasmiddel verspilt wordt. Kies-Professioneel kan u wasautomaat van automatische dosering voorzien, waardoor u altijd de juiste hoeveel zeep gebruikt. Hiermee wassen al uw medewerkers op dezelfde manier en heeft u de kwaliteit en kosten blijvend in de hand.

Voordelen Professionele was- en droogautomaat t.o.v. Huishoudelijke was- en droog machine:

  • Grotere trommelinhoud, leverbaar tot 32 kilo inhoud
  • Specifieke programma’s voor het wassen van Mops en Microvezel
  • Korte programma’s dankzij de mogelijkheid van krachtstroom en warmwater aansluiting
  • Langere levensduur, een professionele machine gaat zeker vijf keer langer mee dan een huishoudelijke machine
  • Geschikt voor automatische zeepdosering, dit voorkomt overdosering
  • Voldoet aan alle machinerichtlijnen waardoor medewerkers zo veilig mogelijk hun werk kunnen doen

Hoe weet ik dat ik de juiste machine koop?

Iedere situatie is uniek. Een advies op maat op uw locatie is daarom een must. Tijdens dit bezoek zullen we een inventarisatie maken van de hoeveelheid was én soort was. Tevens kijken we naar de mogelijkheden om de was- en droogmachines te plaatsen. Uw adviseur van Kies-Professioneel staat voor u klaar om u geheel vrijblijvend te helpen de juiste keuzes te maken.

Ontvang vrijblijvend advies op locatie

Wilt u persoonlijk advies op maat?

Stel gerust uw vraag per mail of bel ons op (026) 8200315.

Naar
boven