Professionele wasserijapparatuur

x

Professionele apparatuur die op maat gesneden is voor uw slagerij

Een blinkend schone vitrine met vleesproducten zijn het visitekaartje voor uw winkel en menig klant loopt met een pondje te veel de deur uit omdat ze uw ambachtelijke producten niet konden laten liggen. Dit klinkt heel erg logisch en u doet er ongetwijfeld alles aan om de hygiënecode van het KNS te handhaven. In deze richtlijn wordt o.a. omschreven dat de kleding van u en uw medewerkers dagelijks verschoond moeten worden maar de vraag is of de reiniging ook optimaal gebeurd. De veel voorkomende bloed- en vetvlekken vragen een andere behandeling dan de huishoudelijke wasmachine kan leveren. De was uitbesteden naar een externe wasserij lijkt misschien een oplossing maar daar gaat uw kleding vaak in bulk mee met de was van de lokale zorginstelling of metaalbedrijf en deze was vraagt een hele andere behandeling. Het blijft zonde wanneer al uw inspanningen om het goed te organiseren op deze manier teniet worden gedaan. Kortom, zorg ervoor dat u de kwaliteit en organisatie in eigen hand en de hygiëne cirkel compleet maakt.


De juiste oplossing is een professionele automaat van Miele die voorzien is van speciale wasprogramma’s voor slagers. Deze automaten doen op krachtstroom de was in de helft van de tijd en zijn gebouwd om 4 tot 5 keer langer mee te gaan dan een huishoudelijk apparaat. Wist u dat Miele Professional vanaf het instapmodel, de Miele PW 5065, speciale programma’s in de automaten heeft zitten voor slagers? Deze programma’s hebben een speciaal was-ritme die er voor zorgen dat eventuele bloed- en vetvlekken snel uit de vezel van u werkkleding worden losgeweekt.

Ook bij de keuze van de juiste droger kan Kies-Professioneel u adviseren. Vaak wordt er te snel gekozen voor een condens droger omdat de gedachte is dat er geen luchtafvoer naar buiten mogelijke is. De praktijk leert ons echter dat dit type droger meer energie verbruikt en vaker storing heeft doordat alle vocht en warmte in het apparaat verwerkt moet worden. Deze problemen voorkomt u wanneer u voor een luchtafvoerdroger, de Miele PT 5136 kiest die zonder probleem langere afstanden van afvoerbuis kan overbruggen op de lucht naar buiten te blazen. Mocht het aanbrengen van een luchtafvoer toch op te veel problemen stuiten dan kan de warmtepompdroger, de Miele PT 5137 WP, wellicht een goed alternatief zijn.

Ontvang vrijblijvend advies op locatie


Voordelen van een professionele wasdroger

Een veilige werkomgeving voor u medewerkers.

Het slagersvak is ambacht waar het geld met de handen verdient moet worden. Vanuit dat oogpunt doet u er alles aan om de werkplek veilig en conform alle ARBO regels in te richten. Vaak zien we dat dit in de winkel en de slagerij goed geregeld is maar dat de plek waar de wasmachine staat een heel ander verhaal is. Uw adviseur van Kies-Professioneel kan u op locatie adviseren en eventueel voorzien van maatwerk sokkels (verhoging) waardoor de vulopening van de wasmachine op de juiste ARBO hoogte komt. Wist u overigens dat de was- en droogautomaten waar u medewerkers mee werken moeten voldoen aan de machinerichtlijnen? De automaten van Miele Professional zijn b.v. voorzien van dubbelglas in de deur om bij een kookwas te voorkomen dat iemand zijn hand kan verbranden. Daarnaast moet de automaat een duidelijke stopknop hebben zodat hij gelijk uitgezet kan worden als er paniek is. Op de huishoudmachines zien we deze zaken niet maar alle professionele automaten die Kies-Professioneel levert voordoen aan deze richtlijnen.

Wasmiddel, handmatig of automatisch gedoseerd?

Als professional weet u als geen ander dat te veel chemie gebruiken bij de schoonmaak verkeerd kan uitpakken. Bij het schoonmaken van uw winkel let u daar vanuit de vanuit de hygiëne-wetgeving natuurlijk ook scherp op. Te veel en/of het verkeerde product is nooit goed en deze regel geld voor de wasautomaat precies hetzelfde. In de praktijk zien we vaak dat bij handmatig doseren vaak resulteert in overdosering uit de gedachten dat iets meer een schonere was oplevert. Het omgekeerde is het geval met als gevoel dat er wasmiddel in het textiel achterblijft en er een kapitaal aan wasmiddel verspilt wordt. Kies-Professioneel kan u wasautomaat van automatische dosering waardoor u altijd de juiste hoeveel zeep gebruikt. Hiermee wassen al u medewerkers op dezelfde manier en heeft u de kwaliteit en kosten in de hand.

Voordelen van een professionele wasdroger

Voordelen Professioneel t.o.v. Huishoud:

  • Grotere trommelinhoud mogelijk, leverbaar tot 40 kilo inhoud
  • Specifieke programma’s voor het wassen handdoeken en kapmantels in uw salon
  • Korte programma’s dankzij de mogelijkheid van krachtstroom en warmwater aansluiting
  • Langere levensduur, een professionele machine gaat zeker vijf keer langer mee dan huishoud
  • Geschikt voor automatische zeepdosering, dit voorkomt overdosering
  • Voldoet aan alle machinerichtlijnen waardoor medewerkers zo veilig mogelijk hun werk kunnen doen

Professionele afwasautomaten voor;

Naast het reinigen van kleding kunnen wij u ook helpen aan de juiste bedrijfsafwasautomaat. Hierbij zijn er drie mogelijkheden te leveren.
  • De professionele verswaterautomaat
  • De voorlader met tankspoelsysteem
  • De doorschijfmachine met tankspoelsysteem

Het verswater-systeem werkt hetzelfde als u vaatwasser thuis echter door de krachtstroom aansluiting en het gebruik van zwaardere professionele componenten kun u een totaal programma draaien binnen tien minuten. Deze oplossing is ideaal voor het reinigen van uw messen, schalen en bakjes uit de winkel. Heeft u doorlopend heel veel afwas die snel klaar moet zijn dan is wellicht een tankspoeler de oplossing. Gezien de grootte variatie aan mogelijkheden en maatwerk tafelwerk is een gesprek en advies op locatie altijd noodzakelijk.

Hoe weet ik dat ik de juiste machine koop?

Iedere situatie is uniek een dus een advies op maat op uw locatie is een must. Tijdens dit bezoek zullen we een inventarisatie maken van de hoeveelheid en soort was en kijken we naar de mogelijkheden om de was- en droogmachines te plaatsen. Uw adviseur van Kies-Professioneel staat voor u klaar om u geheel vrijblijvend te helpen de juiste keus te maken.

Ontvang vrijblijvend advies op locatie

Wilt u persoonlijk advies op maat?

Stel gerust uw vraag per mail of bel ons op (026) 8200315.

Naar
boven