Professionele wasserijapparatuur

x

Sportieve prestaties en geen berg te hoog

Het zal u ongetwijfeld bekend voorkomen, kasten vol handdoeken om maar genoeg voorraad te hebben wanneer het druk is. Dit komt vaak voort uit de frustratie van het lange wachten bij het was- en drogen met huishoudelijke machines. Het kiezen van het korte programma, waar dan vaak voor wordt gekozen, brengt helaas geen oplossing. Dit zorgt er namelijk voor dat de machine dan wel snel klaar is maar eigenlijk niet goed schoon wordt. Kortom, ondanks al uw inspanningen de hygiëne regels te handhaven kan de keus voor de verkeerde wasmachine een onhygiënisch resultaat opleveren. Daarnaast is het voor veel sportverenigingen een doorn in het oog dat thuiswassen vaak resulteert in verkleuring en het team halverwege het seizoen er uitziet alsof ze niet bij elkaar horen. Wellicht is het een goed idee om binnen de club te kijken naar de mogelijkheden van een eigen wasserij. Veel leden zullen graag op zaterdag of zondag de was achter laten om tegen een geringe vergoeding het volgende weekend weer fris op het veld te staan. Het is niet voor niets dat clubs als Ajax en Vitesse er zo fris bij staan elk weekend. Ook zij hebben een professionele wasserij ingericht met Miele Professional automaten.


Wassen met topsport prestaties
De juiste oplossing is een professionele was- en/of droogautomaat van Miele professional eventueel voorzien van speciale was- en droogprogramma’s voor uw situatie. Deze industriële was- en droog automaten werken op krachtstroom welke de was in de helft van de tijd optimaal reinigt. De apparaten zijn gebouwd om 4 tot 5 keer langer mee te gaan dan een traditionele huishoudelijke machine. Wist u dat Miele Professional vanaf het instapmodel, de Miele PW 5065, speciale programma’s in de automaten heeft zitten voor handdoeken? Deze programma’s hebben een speciaal wasritme welke er voor zorgt dat vervuiling zoals grasvlekken of massageolie snel uit de vezel van uw handdoek of sportkleding wordt losgeweekt.


Ook bij de keuze van de juiste droger kan Kies-Professioneel u adviseren. Vaak wordt er te snel gekozen voor een condensdroger omdat de gedachte is dat er geen luchtafvoer naar buiten mogelijk is. De praktijk leert ons echter dat dit type droger meer energie verbruikt en vaker storing heeft doordat al het vocht en warmte in het apparaat verwerkt moet worden. Deze problemen voorkomt u wanneer u voor een luchtafvoerdroger van Miele kiest welke zonder probleem langere afstanden afvoerbuis kan overbruggen om de lucht naar buiten te kunnen blazen. Mocht het aanbrengen van een luchtafvoer toch op te veel problemen stuiten dan kan de warmtepompdroger wellicht een goed alternatief zijn.

Ontvang vrijblijvend advies op locatie


Een veilige werkomgeving voor u medewerkers en vrijwilligers.

Sport en Welness zijn er in eerste instantie voor de gezondheid en het welbehagen van de mensen die lid zijn bij uw club. Vanuit dat oogpunt doet u er ongetwijfeld alles aan om de werkplek veilig en conform alle ARBO regels in te richten. Vaak zien we dat dit in de sportzaal goed geregeld is maar dat de plek waar de wasmachine staat een heel ander verhaal is. Uw adviseur van Kies-Professioneel kan u op locatie adviseren en eventueel voorzien van maatwerk sokkels (verhoging), waardoor de vulopening van de wasmachine op de juiste ARBO hoogte komt. Wist u overigens dat de was- en droogautomaten waar u medewerkers mee werken moeten voldoen aan machinerichtlijnen? De automaten van Miele Professional zijn bijvoorbeeld voorzien van dubbelglas in de deur om bij een kookwas te voorkomen dat iemand zijn hand kan verbranden. Daarnaast moet de automaat een duidelijke stopknop hebben zodat hij gelijk uitgezet kan worden als daar de noodzaak toe is. Op de huishoudelijke machines zien we deze zaken niet maar alle professionele automaten die Kies-Professioneel levert voldoen aan deze richtlijnen.

Wasmiddel, handmatig of automatisch gedoseerd?

Net als bij persoonlijke verzorging is het bij het wassen van groot belang dat er goed wordt omgesprongen met de juiste hoeveelheid wasmiddel en het soort wasmiddel. Te veel of het verkeerde product is nooit goed en deze regel geldt voor de wasautomaat precies hetzelfde. In de praktijk zien we dat handmatig doseren vaak resulteert in overdosering uit de overtuiging dat ‘iets meer’ een schonere was oplevert. Het omgekeerde is het geval met als gevolg dat er wasmiddel in het textiel achterblijft en er een kapitaal aan wasmiddel verspilt wordt. Wist u dat achtergebleven zeep voor huidirritatie kan zorgen? De zeepresten worden immers weer actief wanneer het in contact komt met vocht, zoals zweet, wat tot vervelende situaties kan leiden. Kies-Professioneel kan uw wasautomaat van automatische dosering voorzien, waardoor u altijd de juiste hoeveelheid zeep gebruikt. Hiermee wassen al uw medewerkers op dezelfde manier en heeft u de kwaliteit en kosten blijvend in de hand.

Voordelen Professioneel t.o.v. Huishoudelijk:

  • Grotere trommelinhoud mogelijk, leverbaar tot 40 kilo inhoud
  • Specifieke programma’s voor het wassen handdoeken en sportkleding
  • Korte programma’s dankzij de mogelijkheid van krachtstroom en warmwater aansluiting
  • Langere levensduur, een professionele machine gaat zeker vijf keer langer mee dan een huishoudelijke machine
  • Geschikt voor automatische zeepdosering, dit voorkomt overdosering
  • Voldoet aan alle machinerichtlijnen waardoor medewerkers zo veilig mogelijk hun werk kunnen doen

Hoe weet ik dat ik de juiste machine koop?

Iedere situatie is uniek. Een advies op locatie is een must. Tijdens dit bezoek zullen we een inventarisatie maken van de hoeveelheid en soort was en kijken we naar de mogelijkheden om de was- en droogmachines te plaatsen. Uw adviseur van KIES Professioneel staat voor u klaar om u geheel vrijblijvend te helpen de juiste keuzes te maken.

Ontvang vrijblijvend advies op locatie

Wilt u persoonlijk advies op maat?

Stel gerust uw vraag per mail of bel ons op (026) 8200315.

Naar
boven