Professionele wasserijapparatuur

x

Participatie, zijn uw bewoners al betrokken bij de dagelijkse gang van zaken?

De zorg is de laatste jaren drastisch verandert en soms brengen deze uitdagingen minder leuke keuzes met zich mee zoals bezuinigingen. Aan de andere kant zien we een positieve stap waarbij de bewoners steeds meer betrokken worden bij de dagelijkse gang van zaken. Deze participatie geeft de bewoner het gevoel nuttig en gewaardeerd te zijn. Vanuit de dagelijkse praktijk zien wij dat hier mooie combinaties in te maken zijn waardoor de zorginstelling kosten bespaart en wint in kwaliteit en levensvreugde op de groep. Een goed voorbeeld van deze ontwikkeling is de professionele wasserij die in ons nieuwe pand gerealiseerd is en welke geëxploiteerd wordt door de Waspartner (Driestroom) met assistent medewerkers met een afstand van de arbeidsmarkt.


De voordelen van een eigen wasserij
Dagelijks zijn uw medewerkers de nodige tijd kwijt aan de persoonlijke verzorging van de bewoners. Kleding speelt hier een belangrijke rol in. Omdat er elke dag de nodige hoeveelheid was vrijkomt, wordt er gezocht naar een oplossing die de zorgtaak niet belemmert. Het uitbesteden van de was wordt dan vaak gezien als een oplossing. Helaas zien we in de praktijk veel situaties waarin de persoonlijke was de deur uit gaat een zeer onpersoonlijk behandeld word. De externe wasserij is gericht om zo snel mogelijk grootte hoeveelheden was te verwerken en doet dat met zwaardere chemische wasmiddelen en met bulkgoed in wastunnels. Gevolg is een veel grotere slijtage van de kleding en een hoger percentage verlies van uw wasgoed. Incontinentiemateriaal en andere zorg specifieke textielsoorten vragen daarbij om professionele wasmachines met speciale programma’s.


Voorkom deze teleurstelling van uw gasten en kies voor een in-huiswasserij met de volgende voordelen:
- Kleding wordt behoedzaam gewassen, waardoor de bewoners er langer plezier van hebben
- verlies van kleding zorgt ervoor dat uw personeel met positieve zaken bezig kan zijn
- De was blijft in huis en zal sneller terug zijn bij de bewoner
- De automaten van Miele Professional kunnen worden voorzien van speciale programma’s
- Een interne wasserij bespaart kosten t.o.v. een externe wasserij
Kortom: Kwaliteit, snelheid en kostenbesparing volledig in eigen hand!

Bij het opzetten van de wasserij komt veel meer kijken dan het selecteren van de machines alleen. Het in kaart brengen welk resultaat u wilt bereiken en welke middelen en ruimte er tot uw beschikking staan zijn minstens zo belangrijk. Wellicht is de inzet van één van uw bewoners, of de kansen die de participatiewetgeving met zich meebrengen, een unieke kans voor uw organisatie. Uw adviseur van Kies-Professioneel kan samen met u een ontwerp maken voor een complete wasserij. In het ontwerp wordt rekening gehouden met de volgende zaken:

  • scheiding van schoon en vuil wasgoed
  • welke machine en programma’s nodig zijn om uw specifieke vleksoorten te kunnen verwijderen
  • de juiste exploitatie van de wasserij als het gaat om zaken zoals vloeibare zeepdosering

Ontvang vrijblijvend advies op maat


Wasmiddel, handmatig of automatisch gedoseerd?

Als zorgprofessional bent u dagelijks bezig om voor uw bewoners de juiste balans in voeding en beweging te vinden zodat het nooit te veel of te weinig is. Deze “te veel is nooit goed” regel is ook van toepassing als het gaat om het doseren van wasmiddel . In de praktijk zien we regelmatig dat handmatig doseren (vaak met huishoudelijk wasmiddel i.p.v. professionele middelen) vaak resulteert in overdosering uit de overtuiging dat ‘iets meer’ een schonere was oplevert. Het omgekeerde is het geval. Met als gevoel dat er wasmiddel in het textiel achterblijft en er een kapitaal aan wasmiddel verspilt wordt. Wanneer deze wasmiddelen bijvoorbeeld in een kleding of beddengoed blijft zitten en de bewoner gaat zweten dan wordt de zeep weer actief wat tot huidirritatie kan leiden. Kies-Professioneel kan uw wasautomaat van automatische dosering voorzien, waardoor u altijd de juiste hoeveelheid zeep gebruikt. Hiermee wassen al uw medewerkers op dezelfde manier en heeft u de kwaliteit en kosten onder controle.

Professionele afwasautomaten met huishoudelijk gemak

Naast het reinigen van kleding kunnen wij u ook helpen aan de juiste afwasautomaat die geschikt is om de vaat snel te verwerken. De huishoudelijke machines hebben het nadeel dat een volledig spoelprogramma circa 2 uur duurt. Met meerdere spoelingen op de dag is dat geen optie. Het kiezen voor het korte programma zorgt er voor dat de vaat sneller klaar is, maar bij zwaardere vervuiling zoals avondeten waar bijvoorbeeld veel zetmeel in zit worden ze niet goed gereinigd. Hygiëne is dus ook hier van groot belang aangezien het om de gezondheid van de bewoners gaat. Met een professionele automaat reinigt u snel en hygiënisch en indien gewenst zijn desinfectie-programma’s mogelijk. Op afwasgebied zijn er drie mogelijke oplossingen te onderscheiden.

  • De professionele verswaterautomaat
  • Het voorladermodel met tankspoelsysteem
  • Het doorschuifmodel met tankspoelsysteem
Het verswater-systeem werkt hetzelfde als u vaatwasser thuis. Echter door het gebruik van een krachtstroom aansluiting, en het gebruik van zwaardere professionele componenten, kun u een totaal programma draaien vanaf 6 minuten. Deze oplossing is ideaal voor het reinigen van de vaat op de groep waar de machine snel, herkenbaar en stil moet zijn. Hebt u doorlopend heel veel afwas die snel klaar moet zijn dan is wellicht een tankspoeler (voorlader of doorschuif) de juiste oplossing. Gezien de grote variatie aan mogelijkheden en maatwerk tafelwerk is een gesprek en advies op locatie altijd noodzakelijk.

Kleinschalig wonen: koken, koelen en afwassen op een intensief niveau

De laatste jaren zien we de kleinschalige woongroepen steeds meer zijn intrede doen binnen de zorg. De organisaties die voor enkele jaren geleden met het ideaalbeeld zijn begonnen, dat deze woonvorm te vergelijken is met de huishoudelijke situatie in een gezin, zijn door de praktijk wel wijzer geworden. Voor veel zaken zoals de meubelinrichting gaat dit verhaal misschien wel op maar als we kijken naar de vaatwasser of de koelkast is dat een ander verhaal. Woongroepen met 8 tot 12 personen zijn tegenwoordig heel gewoon. Dat vergt dientengevolge meer inspanning van alle keukenapparatuur. KIES Professional kan u voorzien van een passend advies waarbij we kijken naar uw specifieke situatie. Bijvoorbeeld een huishoudelijke keuken met Siemens keukenapparatuur en professionele afwasautomaat van Miele. Maatwerk kasten om professionele koeling van Liebherr in te kunnen bouwen of te adviseren uw huidige keuken aan te passen om convenience maaltijden te kunnen bereiden met een combi-steamer van Convotherm? Geen uitdaging is te gek om uw keuken aan te passen naar de situatie op uw locatie.

Veiligheid en Arbo

Veiligheid is een speerpunt binnen de zorgwereld, uw werkt immers met mensen. Vanuit dat oogpunt doet u er ongetwijfeld alles aan om de werkplek veilig en conform alle ARBO regels in te richten. Vaak zien we dan ook dat dit op de groep goed geregeld is. De plek waar de wasmachine of afwasautomaat staat is een heel ander verhaal. Uw adviseur van Kies-Professioneel kan u op locatie adviseren en eventueel voorzien van maatwerk sokkels (verhoging), waardoor de vulopening van de machines op de juiste ARBO hoogte komt. Wist u overigens dat de was- en droogautomaten waar uw medewerkers mee werken moeten voldoen aan machinerichtlijnen? De automaten van Miele Professional zijn bijvoorbeeld voorzien van dubbelglas in de deur om bij een kookwas te voorkomen dat iemand zijn hand kan verbranden. Daarnaast moet de automaat een duidelijke stopknop hebben zodat hij gelijk uitgezet kan worden als daar de noodzaak toe is. Op de huishoudelijke machines zien we deze zaken niet maar alle professionele automaten die KIES Professioneel levert voldoen aan deze richtlijnen.


Hoe weet ik dat ik de juiste keuze maak?

Iedere situatie is uniek. Een advies op maat op uw locatie is dan ook een must. Tijdens dit bezoek zullen we een inventarisatie maken van uw wensen en behoeften. Aan de hand van deze uitgangspunten en de geldende regels omtrent zaken zoals ARBO en HACCP, zullen wij kijken welke oplossing het beste bij u past. Uw adviseur van Kies-Professioneel staat voor u klaar om u geheel vrijblijvend te helpen de juiste keuzes te maken.

Ontvang vrijblijvend advies op locatie

Wilt u persoonlijk advies op maat?

Stel gerust uw vraag per mail of bel ons op (026) 8200315.

Naar
boven